Sommige vragen over opstijgend vocht krijgen we regelmatig te horen. Om u sneller te kunnen helpen verzamelden we de antwoorden hierop. Heeft u daarna nog hulp nodig? Laat het ons weten.

Wat is injecteren tegen opstijgend vocht?
Er wordt over de hele lengte van de te behandelen muur een rij gaten geboord met een nader te bepalen afstand tussen de gaten en diepte (afhankelijk van de staat van de muren). Ook kan het zijn dat er opstanden moeten gebeuren om bepaalde muren te onderbreken van elkaar zodat deze geen vocht kunnen doorgeven aan elkaar. Deze gaten worden uitgestofzuigd en met een gel geinjecteerd die een uiteindelijk buffer zullen vormen tegen opstijgend vocht.
Contacteer ons
Wat is opstijgend vocht en hoe valt het te herkennen?
Opstijgend vocht is grondvocht dat vrijgeleide heeft om in je muren te trekken doordat geen waterkeringslaag aanwezig is (bij hele oude woningen) of doordat de bestaande waterkeringslaag zijn werking niet meer doet. (Ouderdom of slechte plaatsing) - Opstijgend vocht valt te herkennen aan: - Aftekeningen op het pleisterwerk van je muren, deze kunnen vochtig zijn, schimmelvorming vertonen, afbladeren of blazen vertonen. - Aangetaste meubels. - Een kenmerkende vochtgeur die in de woning hangt
Contacteer ons
Wanneer is er sprake van zouten in de muren?
Hygroscopische zouten (chloriden en nitraten) zitten in het optrekkend grondvocht. Deze komen mee en hechten zich in en op de muren en laten een witte aanslag achter op de muren. Als de muur behandeld is tegen opstijgend vocht en er dus geen vocht meer kan opstijgen zal je muur uitdrogen. Toch blijven deze zouten wel actief in de muren en zullen ze constant vocht uit de lucht aantrekken. In dit geval wordt het probleem dus niet verholpen door alleen maar te behandelen tegen opstijgend vocht. - Opstijgend vocht valt te herkennen aan: - Aftekeningen op het pleisterwerk van je muren, deze kunnen vochtig zijn, schimmelvorming vertonen, afbladeren of blazen vertonen. - Aangetaste meubels. - Een kenmerkende vochtgeur die in de woning hangt
Contacteer ons
Kan ik mijn muren tegen opstijgend vocht en zouten behandelen?
Opstijgend vocht kan men op verschillende manieren behandelen maar zal bepaald worden door de oorzaak, de omstandigheden en omvang van het probleem. Een veel voorkomende oplossing is injecteren van de muren tegen opstijgend vocht waardoor een horizontale buffer word gevormd in de muur en het vocht geen doorgang meer heeft naar boven. De zouten in de muren kunnen geneutraliseerd worden door het bestaande pleisterwerk af te kappen en een waterdichte doch ademende cementlaag aan te brengen alvorens terug gestuct word.
Contacteer ons
Hoeveel kosten injecteringswerken?
Aangezien niet elke muur en situatie dezelfde is, is dit moeilijk te beantwoorden. Wel wordt de prijs laag gehouden doordat wij alles zelf doen, van de eerste telefoon opnemen tot waterdicht maken van de muren, zonder personeel of verkopers!
Contacteer ons
Wat moet er voor en na de werken gebeuren?
Plinten moeten verwijderd worden over de hele lengte van de te behandelen muur. Het bestaande pleisterwerk moet afgekapt worden tot ongeveer een 30cm boven het aangetaste pleisterwerk. Dan wordt gemeten op welke hoogte de injectie moet gebeuren en gaan we over tot het injecteren zelf. Hierna wordt direct overgegaan tot het aanbrengen van een waterdichte, ademende cementlaag op de muren. Na ongeveer 2 weken (afhankelijk van het droogproces van de waterdichte cementlaag) kan men de muur laten afwerken met pleister om daarna te schilderen of te behangen en terug een nieuwe perfecte mooie droge muur te hebben.
Contacteer ons
Hoe lang duurt het tot mijn muur volledig is uitgedroogd?
Afhankelijk van de dikte van de muur, soort steen, vochtpercentage, … zal je muur de tijd nodig hebben om uit te drogen. Doordat er na het injectiewerk geen bijkomende vocht meer kan zijn en door de vochtwerende doch ademende cementlaag geen vocht uit de lucht meer kan aangetrokken worden zal de muur uiteindelijk uitdrogen.
Contacteer ons
Previous slide
Next slide

Iedere kelder is anders, maar de problemen die zich hier voordoen zijn meestal gelijkaardig. Klik hier om snel een antwoord te vinden op de meestverkomende vragen. Heeft u daarna nog hulp nodig? Contacteer ons.

Hoe komt water in mijn kelder terecht?
De vloeibare toestand van water zorgt dat het door de kleinste opening raakt. Aangezien een kelder onder de grond zit, is er een enorme waterdruk rondom deze ruimte. Het kleinste gaatje, barstje of scheurtje kan hierdoor al voor grote overlast zorgen.
Contacteer ons
Hoe kan ik mijn kelder waterdicht krijgen?
De techniek die wij gebruiken om kelders waterdicht te maken heet bekuiping. We zorgen ervoor dat alle losse delen verwijderd worden en geverfde of vuile muren gereinigd worden door middel van nevelzandstralen. Zo bekomen we een vet en stofvrij oppervlak als basis en daar worden, na de de barsten en scheuren eerst extra behandeld te hebben, 2 tot 3 lagen waterdichte cementlagen op aangebracht. Die lagen worden afgerond tot over de kiemnaad tot op de vloer waarna de vloer ook word afgewerkt met een waterdichte laag.
Contacteer ons
Wat als het enkel mijn muren zijn en niet de betegelde vloer?
Als de vloer betegeld is zullen we de rij tegels die rondom de muren van de kelder liggen verwijderen zodat we de muren waterdicht kunnen behandelen tot over de kiemnaad en daarna, ofwel terug een tegel plaatsen, of het uitgebroken gedeelte opvullen met een waterdichte beton.
Contacteer ons
Wat als het enkel de vloer is die water doorlaat en niet de muren?
Als de vloer in slechte staat is of barsten en scheuren vertoont met zichtbare insijpeling van water, dan zullen de barsten en scheuren extra behandeld worden en zal de volledige vloer een waterdichte laag krijgen. Op deze waterdichte laag zal een gewapende betonvloer aangebracht worden die mooi aansluit tot boven de kiemnaad, en dit om een tegendruk te creëren tegenover het grondwater.
Contacteer ons
Welke werken doen jullie allemaal om de kelder waterdicht te maken?
Wij doen alle werken van A tot Z! D.w.z. dat wij de kelder (eventueel) leegpompen, dat we alle barsten en scheuren behandelen en muren stof en verfvrij maken. We brengen alle waterdichte lagen aan op zowel de muren als op de vloer zodat u een ruimte krijgt die perfect droog en mooi is zodat u er een extra ruimte bijkrijgt in de woning die u als verloren achtte. Alle afval word door ons meegenomen en laten alles proper en opgeruimd achter.
Contacteer ons
Wat kosten deze vochtweringswerken?
Aangezien niet elke kelder dezelfde afmetingen en toegankelijkheid heeft (trappen, buizen, nissen, … ) en ook niet elke kelder hetzelfde probleem heeft (bestaande bezetlaag, verflaag, losse delen op muren en/of vloer) is dit moeilijk om er een prijs op te zetten. Ook kunnen de producten en materialen die nodig zijn om de kelder waterdicht te maken verschillen van kelder tot kelder. Wel word de prijs laag gehouden doordat wij alles zelf doen, van eerste telefoon opnemen tot waterdicht maken van de kelders, zonder tussenpersonen, personeel of verkopers!
Contacteer ons
Previous slide
Next slide